Wednesday, May 22, 2013

Berita - Tertonggeng Dalam Baldi

Berita hari ni, 22 Mei 2012

Tertonggeng Dalam Baldi

Oleh: Mohd Fauzi Abdullah

Kuantan: Hanya kira-kira dua minit meninggalkan anak untuk menelefon suami, seorang wanita sesal seumur hidup apabila anak bongsunya berusia 14 bulan maut akibat lemas dalam baldi di rumahnya di Taman Putra Putri, Permatang Badak, di sini, petang kelmarin.

Dalam kejadian jam 3.30 petang itu, Mohamad Bilal Mohd Zawawi ditemui ibunya, Surianti Zahari, 34, dalam keadaan tertonggeng dengan kepalanya berada dalam baldi berisi air manakala kakinya ke atas dalam bilik air di bilik tidur utama.

Sebelum itu, Surianti meninggalkan Mohamad Bilal bersama seorang lagi anaknya, Nur Arina Damia dan anak saudaranya dikenali sebagai Shira, masing-masing berusia lima tahun manakala anak sulung pasangan itu, Mohamad Eusoff, 8, mengikuti Kelas Asas Fardu Ain (KAFA) di Jaya Gading.

Suami wanita itu, Mohd Zawawi Husain, 34, berkata, isterinya yang juga guru sebelum itu baru pulang dari sekolah dan masuk ke bilik tidur rumah sewa mereka bersama tiga kanak-kanak terbabit.


Foto
BILIK air tempat kejadian Bilal lemas dalam baldi.

Mohd Zawawi yang juga pegawai bank di Kemaman, Terengganu, berkata, Surianti kemudian menghubunginya untuk berbincang mengenai hasrat mereka membeli rumah.

Sumber: Harian Metro

p/s: Aku sangat ralat kalau terbaca berita berita macam ni yang melibatkan nyawa budak kecik. Serius. Memang salah terletak kat bahu ibu bapa. Malas nak ulas panjang. Masing masing boleh fikir.

p/s/s: Berdoa sangat agar kejadian seumpama ni tidak berlaku dan dijauhkan dari keluarga aku. Amin...Thank you for spending time reading this entry yaw!

No comments:

Post a Comment

Takkan baca je kot? Komen tak nak?