Thursday, March 10, 2011

Pe'ghak'

Inilah yang dinamakan jakun atau pe'ghak' bila bergambar.






IMG-20110223-00114




p/s: Rayyan je control macho. Lain semua gelabah.


p/s/s: Sila baca perkataan pe'ghak' dengan pelat orang perak yer. Aku 'ghe'ti sebut je, nak taip tak 'ghe'ti.





Thank you for spending time reading this entry yaw!

Rayyan Oh Rayyan 2

Best pulak bila dapat masukkan gambar saiz besar dan kualiti bagus kat dalam blog.

Yeah! Rasa macam tak nak tulis, tapi nak masukkan gambar je. Hahahahaha

Rayyan punye habit, suka duduk bawah meja makan. Dok la situ. Pastu panjang la leher nak tengok tv.

IMG-20110224-00130Ni muka terkejut sebab captured pic dia masa die tak ready. Hahaha!


IMG-20110224-00133
Lepas dah tau, die terus posing.


IMG-20110224-00131
Muka dah boring siap duduk macam panglima lagik!


IMG-20110224-00135
Masa untuk keluar! (Bola api di tangan tak tinggal)


IMG-20110224-00137
Eleh, gelak. Bajet comel!


IMG-20110224-00136
Ntah ape yang lawak sangat pun tak tau la. Tak abes abes ngan bola dia.

Hai...

Rayyan, Rayyan...




Thank you for spending time reading this entry yaw!

Tuesday, March 8, 2011

Dinner Let's Get Together TRC 2011

Last week, 3hb Mac 2011 bersamaan dengan hari Khamis ofis aku ada buat training OHSAS 18001:2007 (Occupational Health and Safety Training) kat The Royale Bintang Hotel. Course pasal keselamatan di tempat kerja. Bla Bla Bla.. Malas nak cerita. Bosan (walaupun course ni agak penting).

Gambar semasa course sedang dijalankan.


P3031324
From Left: Kak Maria, Kak Gee, Aku


Additional; Sarah (Secretary to COO - Dato' RK)

From Accounts Dept: Next to me, Kak Zety, Vivian (QS)
Kak Syai, Kak Rin, Kak Elina


Well, yang best adalah Dinner TRC yang diadakan malam tu juga. Di tempat yang sama. Pasang badan la masing-masing kat red carpet.

Sebelum bersiap!


Dinner TRC
Dah siap!!!



Sebelum turun, posing dulu!


Posing saje!


Dinner 2
Deretan angels; Aku, Kak Zety, Kak Syai, Kak Rin, Syidah, Kak Syidah, Kak Elina, Ucu Zizah


Dinner 3
Aku, Kak Zety, Kak Leen (Secretary to CFO - Mr. Yeoh) and Syidah (Co. Sec. Asst)


Dinner 4
Pose manja, sikit je ni.


And semua orang dapat souvenir picca di red carpet beserta frame. Gambar bertuah aku adalah di bawah. Tapi tak puas la posing camni. Aku nak posing gaya lain sebenarnya. T_T




Takpela, janji ada gambar kat red carpet!

Sila layan picca untuk kepuasan mata menatapnya.

Aku bersama Kak Gee (Secretary to GGM -En. Shahaizi)


Deretan secretaries; Diana (Secretary to MD - Dato' Sri Sufri) Kak Maria (Executive Secretary to MD - Dato' Sri Sufri) Shairah (Executive Secretary to CEO/ED - Dato' Abdul Aziz) & Me (Secretary to CPC - Mr. KKT)


Tambahan di sebelah kanan aku, diorang dari Kuching Office, alamak, tak ingat la nama! Dia dari department admin & Tina (Secretary to General Manager Contracts)


Shairah, Cik Sen (Contracts Dept), Kak Maria, Nurul (Contracts Dept), Aku, Ju'are (QS, Contracts Dept)


Aku dan Ucu Zizah (HR Dept) Dia makcik aku daaa~


Aku posing sorang-sorang. T_T


Bersama kekasih gelap. Ye arrr. Dia kan gelap tuh. HAHAHAHA..
(Ary dari Admin Dept)


From left: Kak Gee, Kak Marina (Front Office), Aku & Kak Fizah (Admin Dept)


Aksi melompat yang tak jadi. Jadi blur adalah! Hahaha ~ ROFLMFAO~

Banyak pic nak letak tapi nanti ramai muntah plak. Hahahahahah..

Oh yer, malam makan memang sedap ar. Tak terhingga banyak pulak tu makanan. Rasa macam nak tapau bawak balik je sebab membazir tengok takde sape nak makan makanan yang banyak, kan?

Persembahan malam tu ok la. Orang ofis gak yang karaoke. Takde artis pun. Tapi ada persembahan tarian Waka-waka la. Hahhaa.. (Sorry la, memang lepas ni panggil Nurul Waka-waka yer!)

And ada penyampaian anugerah untuk yang kerja lebih dari 5 - 10 tahun, 10 - 20 tahun dan 20 tahun ke atas. Aku belum lagi dapat sebab baru 3 tahun. Tak qualified lagi. Kena tunggu lagi 2 tahun baru qualified. Tu pun kalau jodoh panjang dengan TRC nih.

Oh yer, memang ada gambar aku dengan Encik Bos. Tapi aku melarang sesiapa untuk upload di blog atau di FB. Akan aku mengamuk nanti. Grrrrr!!!

Banyak dah taip ni. Encik Bos menjeling dari dalam. Dah la PC mengadap bilik dia. Waaaaa!~




p/s: Sangat berharap next year ada lagi event camni. Plisssssssssssssssssssssssssssssssssss!



Thank you for spending time reading this entry yaw!

Monday, March 7, 2011

Rayyan First Walk (Video)

Dedicate to my son, Muhamad Rayyan Danish.

Enjois...


video


Please comment and advice or give any suggestion for me to improve since this is my first time editing and creating my own video.

Thank you for spending time reading this entry yaw!

Tuesday, March 1, 2011

Blog Header Baru!!!

Pergh! Dahsyat tak header blog yang aku baru buat nih? Cantik tak? Sila lah komen yer!

1st tu gambar Rayyan tengah draft entri blog, 2nd gambar plak gambar Rayyan tengah taip entri untuk blog. Wahahahaha...

Percaya tak?

Sila lah percaya!



p/s: Encik Apis dan Cik Ikah, sila lah jeles.



Thank you for spending time reading this entry yaw!